FAQ

Vanliga frågor om Elizabeth Arden PRO

Varför har ni valt mjölksyra som den främsta AHA syran?

Ny klinisk forskning har visat att mjölksyra är överlägsen alla andra AHA, inklusive glykolsyra, i dess förmåga att stimulera naturliga fukta i huden.

Vad är LCA komplex?

pH-korrekt mjölksyra och vitaminer med antioxiderande effekt som är essentiella för huden: A, C, E & Pro-A.

Skapar AHA solkänslighet?

Ja, AHA kan öka hudens känslighet för solljus och i synnerhet risken för solbränna. Vi rekommenderar daglig användning av SPF och att du begränsar solexponering när du använder produkter med AHA i en vecka efteråt. Prova Triple Action Protector SPF 50, vilket rekommenderas av The Skin Cancer Foundation och ger bra skydd UVA / UVB. Dessutom använder Elizabeth Arden PRO Perfecting Minerals som innehåller ett naturligt solskydd och ger perfekt täckning. Bär gärna en hatt med ett brett brätte samt lätta solskyddande kläder och begränsa tiden i solen särskilt när dess strålar är starkast, från 10:00 till 15:00.

Vad är AHA Retinoid Conjugate?

AHA Retinoid Conjugate (AHA-RC, som är patentsökt, är en biologiskt designad molekyl som ensam kombinerar nyttan med både mjölksyra (AHA) och retinoid (A-vitamin). AHA-RC frisätts genom hydrolys med tidsfördröjning, vilket bidrar till att minska den irritation och de biverkningar som normalt förknippas med retinoider.

Vad är Allyl PQQ?

Miktokondrieskyddande antioxidant med uppklarnande egenskaper.

Kan man använda Elizabeth Arden PRO produkter som innehåller AHA Retinoid konjugatet tillsammans med andra produkter som innehåller A-Vitamin eller retinoider?

Vi rekommenderar inte att du överdoserar användningen av dessa ingredienser för att undvika irritation och motverka känslighet.

Hur ofta bör jag använda peel pads

Börja med 1 gång i veckan. Du kan sedan gradvis öka till 2-4 gånger i veckan, men använd aldrig flera dagar i följd.

Bör jag använda peel pads på morgonen eller på kvällen?

Peel pads kan användas antingen morgon eller kväll. Oavsett vilken tid på dygnet de används, är det viktigt att ha UVA/UVB solcreme med SPF 15 eller högre under dagen dagen, samt begränsa solexponering undertiden du använder produkten. Eftersom den innehåller en alpha hydroxy syra (AHA), kan din hud bli mer känslig för solen och eventuellt mer känslig för solbränna. Använd solskyddskräm varje dag för att förhindra solbränna, solskador och för tidigt åldrande av huden. Prova Triple Action Protector SPF 50, som rekommenderas av The Skin Cancer Foundation, och ger högt UVA/UVB-skydd.

När bör man inte använda peel pads?

Peel pads ska inte användas på skadad, irriterad eller solbränd hud.

Är det normalt att uppleva en stickande känsla när man använder peel pads?

En mild stickande känsla är normalt. Om huden blir röd, öm och irriterad, tvätta av produkten. Avsluta användning av peel pads och konsultera en hudläkare.

Kan jag fortsätta med mina vanliga hudvårdsprodukter i kombination med peel pads?

Ja, peel pads kan användas i kombination med andra hudvårdsprodukter. Peel pads kan förstärka effekten av hudvårdsprogrammet genom att exfoliera lagret av förbrukade hudceller på hudytan, samt förbättra penetrationen av andra produkter.

Kan jag använda peel pads om jag går regelbundet på behandling?

Peel pads kan komplettera den professionella behandlingen på salong och hjälper till att bibehålla resultat mellan besöken; kontakta din hudterapeut för att få korrekt rekommendation vilken peel pad du ska välja. Har du precis varit på en salongsbehandling, vänta någon dag tills eventuell rodnad lagt sig innan du använde peel pads.

Skall huden rengöras efter peel pads?

Huden bör inte rengöras och tvättas av efter peel pads. Använd endast en pad per applikation; Svep över huden och låt den lufttorka innan du applicerar efterföljande hudvårdsprodukter.

Kan peel pads användas på områden på kroppen där man behöver extra peeling?

Ja, peel pads kan användas på hela kroppen med samma procedur och riktlinjer som för ansiktet. Eftersom produkten innehåller en alpha hydroxy syra (AHA) som kan öka hudens känslighet för solljus och i synnerhet risken för solbränna, använd solskyddsmedel och begränsa solexponering medan du använder peel pads och en vecka efteråt.

När kan jag förvänta mig att se effekten av peel pads, och hur länge varar resultatet?

Din hud kan kännas och se slätare, mjukare och mer strålande efter bara en användning, och förbättring bör ske med fortsatt användning. Resultat pågår så länge peel pads används enligt anvisningarna. När du slutar att använda padsen, kommer resultaten börja avta eftersom huden återgår till sitt tidigare tillstånd.

 

Finns det någon som bör undvika att använda peel pads?

Vi rekommenderar att du rådfrågar din hudterapeut innan du använder peel pads om du har en känslig hud eller annat medicinskt tillstånd.

Kan man kombinera olika peel pads, så som Brightening på pigmenterade kinder och Perfection peel pads i T-zonen?

Vill du använda flera peel pads rekommenderar vi inte att du lägger dessa samtidigt. Använd de under olika dagar.

Kan man ta bort ögon makeup med rengöringarna?

Man bör använda sunt förnuft när man rengör ögonen; använd mycket sparsamt med produkt och var varsam om du vet med dig att du har känsliga ögon. Rengöringarna är inte utvecklade för att ta bort ögon makeup. Undvik att får dem i ögonen. Om produkten kommer i kontakt med ögonen, skölj noggrant med vatten.

Hur lång tid tar det innan man ser resultat på en problemhud?

Resultaten varierar från person till person. Man kan se omedelbara resultat med bara någon enstaka hemmaprodukt men oftast orsakas en problemhud av fler aspekter. Under vissa tillfällen kan huden upplevas värre (rensning) innan den blir bättre. Kliniskt sett, har vi effektiva produkter och behandlingar där vi kan se resultat redan efter 8 veckor.

Kan man använda Triple Action Protector SPF 50 (TAP) på kroppen?

Du kan använda TAP på alla områden som exponeras särskilt mycket för sol, speciellt armar dekolletage, öron, smalben etc. Dock rekommenderar vi inte att du blandar produkten med andra SPF för kroppen. Formulan kan då ändras samt bli svagare.

Kan man använda TAP runt ögonen?

Ja, men tänkt på att använda den mer sparsamt och var uppmärksam på att huden kan vara mer känslig på grund av den tunna huden. Undvik att få i ögonen. Om produkten kommer i kontakt med ögonen, skölj noggrant med vatten.

Kan TAP användas på barn?

TAP är idealisk för alla åldrar – 6 månader och uppåt. Även om du använder en produkt som TAP är det viktigt att du inte stannar för länge i solen. Håll små barn borta från direkt solljus. Överexponering för solen är en allvarlig hälsorisk.

Kan man använda Elizabeth Arden PRO produkter när man är gravid eller ammar?

Denna grupp bör rådfråga sin läkare innan dem börjar en ny hudvårdsrutin med nya produkter.

Kan man använda produkterna tillsammans med andra hudvårdsprodukter?

Produkterna har bara testats för bästa resultat när de används ensamma eller tillsammans som en del av Elizabeth Arden PRO hudvårdsrutin. Elizabeth Arden PRO är en omfattande hudvårdsserie som syftar till att förbättra resultatet av varje hudtillstånd och kan användas i kombination med andra hudvårdsprodukter samt makeup. Om ytterligare hudvårdsprodukter är önskvärda, är det viktigt att välja hudvårdsprodukter som är icke-irriterande, icke-komedogent och har testats av hudläkare för optimal hudhälsa.

Hur lång tid tar det innan man ser synliga resultat på huden?

Inom några veckor om du använder produkterna regelbundet bör huden kännas och se mjukare och hälsosammare ut. Men, på grund av den varierande naturen av mänsklig hud kan ingen garanti ges om hur lång tid det kommer att ta innan man ser synliga resultat.

Var kan jag köpa Elizabeth Arden PRO produkter?

Elizabeth Arden PRO är en professionell hudvårdsserie som endast säljs hos hudvårdssalonger och SPAn efter rekommendation från hudterapeut.

Är Elizabeth Arden PRO paraben fria?

Ja, samtliga produkter är parabenfria.

Är Elizabeth Arden PRO produkterna testade på djur?

Nej. Alla kliniska tester har utförts på frivilliga testpersoner.

Varför anses Perfecting Minerals som hudvårdande mineraler och inte bara smink?

Elizabeth Arden PRO Perfecting Minerals är naturliga och är kliniskt testade på fördelarna i huden. Perfecting Minerals ger ett omedelbart UVA skydd vid applicering och innehåller SPF 25 (icke-komedogent).

Kan Lash Recovery Serum användas 2 ggr per dag?

Rekommenderad användning är en gång per dag, på natten. Använd sparsamt – det krävs endast en mycket liten mängd för att uppnå bra resultat. Lash Recovery Serum kan användas två gånger dagligen, men kliniska undersökningar har gjorts med användning av endast en gång per dag, som den allmänna rekommendationen.